AntRES 2.0
Un proiect INNOTECH pentru regiunea de Sud – Est
Au inceput inscrierile pentru obtinerea de finantari start-up initiate de studenti, in valoare de 40,000 – 100,000 EUR!
Universitatea Dunarea de Jos din Galati, impreuna cu Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din SE, au demarat inscrierile in proiectul AntRSE 2.0. Studentii care vor sa obtina finantari pentru initierea de afaceri start-up in regiunea de SE pot acum sa inceapa parcurgerea etapelor necesare in vederea participarii la concursul de idei de afaceri.
1 – Programul de formare antreprenoriala
Proiectului vizeaza dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale pentru minim 350 de studenti care doresc sa demareze o afacere in regiunea de Sud-Est. Cursurile se vor desfasura online si vor avea o durata de 40 de ore. Ele se finalizeaza cu un examen ANC in urma caruia se ofera o diploma de competente antreprenoriale. De asemenea, cursantii vor primi si o subventie in valoare de 200 lei/curs. Perioada de inscriere este ianuarie – martie 2022, pe principiul primul venit – primul servit.
- Conditii de eligibilitate: cetatean roman cu domiciliul / resedinta in Romania, student la orice universitate din Romania, la studii de licenta (exclus anul 1), masterat, doctorat; dorinta sa implementeze un plan de afacere in regiunea de SE; nu a mai participat la alt curs de competente antreprenoriale cu certificare ANC.
- Inscrierile se fac completand formularul online disponibil la adresa https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfKFvDGMrU_4mDV1g-p9WCmImBWatJUrCuSprmLqj63tyHw7Q/viewform
- Avantajele participarii la programul de formare: dobandirea de cunostinte, abilitati si competente antreprenoriale; cunostinte solide privind inovarea sociala, dezvoltare durabila, energii regerabile, reducerea emisiei de carbon, TIC etc; subventie in valoare de 200 lei.
- Metodologia de selectie: dupa completarea formularului online, candidatul va primi pe email formularele necesare inscrierii in grupul tinta al proiectului.
- Concursul de planuri de afaceri
Dupa finalizarea cursurilor si obtinerea diplomelor ANC, absolventii vor putea participa la concursul de idei de afaceri in urma caruia castigatorii vor primi finantari in valoare de 40,000 – 100,000 EUR. Vor fi selectate minimum 13 idei de afaceri (maxim 32) care vor primi subventii de minimis in vederea infiintarii firmelor si realizarea investitiilor. Candidatii vor avea obligatia infiintarii de noi locuri de munca, in functie de suma solicitata:
- Ajutor de minimis mai mic sau egal cu 40.000 de euro – minim 2 locuri de munca nou create.
- Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 40.000 de euro dar mai mica sau egala cu 60.000 de euro – minim 3 locuri de munca.
- Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 60.000 de euro dar mai mica sau egala cu 80.000 de euro – minim 4 locuri de munca.
- Ajutor de minimis cu o valoare mai mare de 80.000 de euro dar mai mica sau egala cu 100.000 de euro – minim 5 locuri de munca.
Pentru inscriere, candidatii vor primi o metodologie de organizare a concursului de idei de afaceri impreuna cu anexele de lucru, iar selectia va fi facuta de catre o comisie independenta. Lista codurilor CAEN eligibile poate fi consultata AICI.
Beneficiile lansarii unei afaceri start-up in cadrul proiectului:
- Acces la finantare.
- Competente de organizare si de proces in ceea ce priveste activitatile si modul de functionare care au loc intr-o intreprindere reala prin intermediul participarii la un exercitiu de intreprinderi simulate.
- Abilitati practice dobandite in urma participarii la stagii de pregatire practica organizate in cadrul unei intreprinderi existente, cu activitate relevanta pentru ideile de afaceri castigatoare.
- Consultanta si mentorat in vederea implementarii planurilor de afaceri castigatoare.
Informatii suplimentare se pot solicita la adresa de email antres20.ugal@gmail.com.